Urban Escape Seoul

Urban Escape Seoul

Dit is de eerste van onze blogs waarin we graag inspireren om te reizen, te beleven en te genieten. Voor onszelf is reizen een bron van veelzijdige inspiratie. Het gaat niet alleen om het reizen zelf; we willen openstaan voor de lokale cultuur, musea bezoeken en genieten van fantastisch eten. Oude culturen, ongerepte natuur en kwaliteitsvolle hotels inspireren ons en vormen een bijzondere combinatie die ons telkens uitdaagt het maximale uit onze reizen te halen.

Begin april 2024 waren we voor het eerst in Zuid-Korea en hebben we enkel Seoul bezocht. Een bestemming op zich. Met de jetlag in je lijf is het de eerste dag altijd lastig om jezelf te activeren. Chiara, onze top-schoonheidsspecialiste bij Retreat, die jaren in Seoul heeft gewoond, gaf ons de tip om te eten bij Cho Yonsoon’s Kalguksi op de Gwangjang Market. De vrolijke eigenaresse werd bekend door een aflevering van Street Food: Asia op Netflix. We zijn uiteindelijk drie keer geweest om te genieten van haar heerlijke en eenvoudige gerechten.

 

 Gwangjang Market, Cho Yonsoon’s Kalguksi

Met een nogal Rotterdamse blik op Seoul dachten we een goed centraal gelegen hotel aan de rivier te hebben gekozen, dichtbij alle attracties. De wijk Mapo ligt weliswaar centraal, maar alle attracties zijn ver uit de buurt; de stad is gigantisch. Kies daarom beter een hotel in het noordelijke deel van de stad, waar het meeste te zien en te doen is.

 

 Mingles, The world’s 50 best restaurants

De volgende dag stond de lunch bij Mingles op het programma, volgens 50best het beste restaurant van de stad. Gelegen in een achterafstraatje in Gangnam-Gu, op de tweede verdieping, was het een onverwachte plek voor zo’n mooi restaurant. We genoten van verbluffende moderne Koreaanse gerechten, van rauwe vis, huisgemaakte kimchi en tofu tot pork belly in shisoblad en een heerlijk melkijsdessert.

Seoul heeft historisch niet veel meer te bieden; veel werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vernietigd. Tussen de heropgebouwde paleizen Changgyeonggung en Gyeongbokgung liggen nog wel wat leuke oudere straatjes met galeries en koffietentjes. Bezoek ze ’s ochtends, hoe later op de dag hoe drukker deze straatjes. Vroeg in april bloeide de kersenbloesem volop, waardoor sommige parken en straten er prachtig uitzagen.

 

Leeum Museum of Art, Jean Nouvel en Rem Koolhaas

Bezoek zeker het Leeum Museum of Art, een prachtig gebouw ontworpen door Jean Nouvel en Rem Koolhaas. Het museum bestaat uit twee delen: traditionele Koreaanse kunst en hedendaagse kunst, en is opgericht door de Samsung Foundation of Culture. In de achterliggende straten vind je fijne winkelstraatjes met creatieve ondernemers en high-end designers. Op Itaewon-ro, de grotere straat in de buurt, vind je mooie cosmeticawinkels, een conceptwarenhuis en Arita 1616, ons favoriete Japanse porseleinhuis met prachtige serviezen.

 

Eatanic Garden, The world’s 50 best restaurants

We lunchten ook bij Eatanic Garden, een vrij nieuw restaurant op de bovenste etage van Josun Palace Hotel. Nog niet zo bekend, prachtig ingericht. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht over de stad en een geweldig menu. Wij kozen een plek aan de counter maar omdat het rustig was werden er niet voor onze neus gerechten klaargemaakt. De enkel Koreaanse ingrediënten komen van lokale boeren, zijn biologisch en seizoensgebonden. We aten groenten en kruiden waarvan we niet wisten dat ze bestaan of eetbaar waren. De smaken waren overweldigend goed en de gerechten werden prachtig uitgeserveerd. De mochi als tweede dessert zullen we nooit vergeten.

Back to blog