40 jaar Wouters & Hendrix

40 jaar Wouters & Hendrix

Wouters & Hendrix viert 40 jaar

De beginjaren ’80 waren de hoogtijdagen van de Koninklijke Academie van Schone Kunsten in Antwerpen. Onder andere Dries van Noten en Martin Margiela studeerden af en vormden een succesvolle creatieve groep modeontwerpers, de Antwerpse Zes. Wouters & Hendrix werd in 1984 opgericht door twee Belgische juwelenontwerpers, Katrin Wouters en Karen Hendrix, die elkaar ontmoetten tijdens hun studies aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Ze worden officieus wel de Antwerpse Zevende genoemd.

Gedreven door een gedeelde passie voor kunst en sieraden, besloten ze samen te werken om een sieradencollectie te creëren welke innoveert en inspiratie vindt in kunst en natuur.

Hun sieraden zijn bovenal Belgisch te noemen met veel invloeden van Belgische kunstenaars, met name de surrealisten. Onverwachte materialen en alledaagse objecten halen de sieraden uit hun context. Avant-garde, humor en speelsheid worden met gemak gecombineerd, symboliek en verhalen zoeken de grenzen op tussen fantasie en werkelijkheid. Veel van de sieraden schitteren door hun organische vormen en natuurlijke motieven met dank aan de inspiratie door natuur, van planten tot aan de sterrenhemel.

 

Antwerpen, Katrin Wouters & Karen Hendrix

Een 40-jarig bestaan is niet niks, iets wat groots gevierd mag worden maar dan wel op de Wouters & Hendrix manier. Speciaal voor dit jubileum komt Wouters & Hendrix uit met de collectie ‘Je es tune autre’. Een verzameling van vier klassiek geïnspireerde parures met een moderne twist. Vier sieradensets geïnspireerd op vier bijzondere vrouwen, afgebeeld op vier schilderijen in het KMSKA. Modefotograaf Mous Lambrabat heeft prachtige foto’s geschoten van deze collectie.

4 september jl. werd het jubileum en deze unieke collectie groots en chique gevierd in het KMSKA. Mostert & Van Leeuwen voert inmiddels 14 jaar de collecties van Wouters & Hendrix en we zijn uiteraard met veel plezier ingegaan op de uitnodiging deze bijzondere avond bij te wonen.

 

KMSKA, Celebrating 40 years of W&H

Iedereen kreeg de gelegenheid door een aantal gangen in het museum te wandelen. Langs de genoemde schilderijen met de sieraden daarnaast gepresenteerd. Het was een mysterieuze gebeurtenis. De gangen donker met enkel een paar schilderijen uitgelicht voelde intiem, we genoten van het privilege rond te mogen dwalen in dit prachtige museum.

De borrel was een lust voor het oog, de Antwerpse ontwerpers waren goed vertegenwoordigd bij de prachtig geklede genodigden. De humorvolle presentatie van de oude collecties uit de archieven was een feest van herkenning.

 

Rotterdam, Mostert & Van Leeuwen, vrijdag 13 september 2024

Vrijdag de 13e september vierden wij ditzelfde jubileum bij Mostert & Van Leeuwen. De presentatie uit het KMSKA is verhuisd naar onze etalage en speciaal voor dit 40-jarig jubileum hebben we een viertal unieke cocktailringen in huis. Gouden ringen met stenen als Prasioliet, Goudberyl, Ioliet en Roze Toermalijn, allen tussen de 5,3ct en 6,8ct grootte. Deze stenen zijn zo zeldzaam dat elke ring speciaal voor de drager op maat wordt gemaakt. Deze ringen, de nieuwste zilver collectie, de complete collectie Wouters & Hendrix Gold en de bijzondere etalage geeft Mostert & Van Leeuwen deze dagen een prachtige, bijna surrealistische uitstraling.

Back to blog